Θεραπεία μέσω ζώων (Pet Therapy)

pet therapy 7

Animal / Dog Therapy    Τα ζώα που μπορούν να συμμετάσχουν σε μία θεραπευτική συνεδρία μπορούν να είναι πολλών μεγεθών και κατηγοριών. Εμείς έχοντας λάβει ειδική εξειδίκευση στη θεραπεία μέσω σκύλου (dog therapy), σας παρέχουμε αυτή την τόσο μοναδική και υπέροχη εμπειρία της θεραπείας με τη βοήθεια σκύλου θεραπευτή. Πόσες φορές δεν έχουν υπάρξει στην καθημερινή μας ζωή όπου η επαφή με ένα ζώο μπορεί ν΄ αλλάξει τη ζωή μας. Επίσης είναι ευρέως γνωστή η πολύ δυνατή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανα τους αιώνες μεταξύ ανθρώπου και σκύλου ώς  προστάτης, βοηθός στο κυνήγι, διασώστης αλλά και μία πολύ καλή και μοναδική συντροφιά. 

Ψυχοθεραπεία     Τα ζώα που συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας είναι εκπαιδευμένα και ο στόχος της συνεδρίας είναι η βελτίωση της ψυχικής υγείας. Φυσικά ο ρόλος του ζώου είναι πάντα συμπληρωματικός και βοηθητικός ενώ πολλές φορές λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία της θεραπείας. Η θεραπεία μέσω ζώου (dog / pet  therapy) που σας παρέχουμε αφορά πλήθος δυσκολιών αλλά και μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές ηλικιακές κατηγορίες, απο μικρά παιδιά ώς σε ενήλικες ή και ηλικιωμένους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση η επαφή με τα ζώα βοηθούς θεραπείας μας δίνει χαρά μοναδική όπως και ένα αυτί που μπορεί σε κάθε περίπτωση να σε αφουγκραστεί χωρίς να κρίνει τα όσα λέμε. Οι σκύλοι βοηθοί θεραπευτές μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το άγχος, εξαρτήσεις, την κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστικές και καταναγκαστικές διαταραχές. Η συνεδρία pet therapy είναι ωριαία και πραγματοποιείται στο χώρο του κέντρου μας.

                                      θεραπεια μεσω ζωων pet therapy  θεραπεια μεσω ζωων pet therapy  θεραπεια μεσω ζωων pet therapy  θεραπεια μεσω ζωων pet therapy 

Βελτιώνοντας Την Επικοινωνία    Ερευνες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με σκυλιά θεραπευτές μπορουν να δημιουργήσουν κίνητρα στα παιδια, να εντείνουν τη συγκέντρωση προσοχής τους και την επιμονή τους στην τέλεση δραστηριότητας και να βελτιώσουν την ανάγνωση και τη γραφή τους. Μια έρευνα σχετικά με τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις από τους Sams, Fortney & Willenbring απεδειξε ότι τα παιδιά με αυτισμό επιδείκνυαν σημαντικά αυξημένη χρήση της γλωσσικής επικοινωνίας και της κοινωνικής συναναστροφής σε συνεδρίες που συμπεριελάμβαναν ζώα.

Αισθητηριακά Ερεθίσματα    Ένα ζώο μπορεί να παράσχει μια ευρεία ποικιλία αισθητηριακών εμπειριών, από την απαλή γούνα, την υγρή μύτη, την αφθονία των ασυνήθιστων ήχων, μυρωδιών. Ο θεραπευτής που είναι εκπαιδευμενος στην θεραπεία με τη βοήθεια ζώων μπορεί να χρησιμοποιήσει το ζώο ως κίνητρο για να προσελκύσει την  περιέργεια του παιδιου ή ενηλικου να ακολουθήσει με προθυμία το πρόγραμμα θεραπείας του αλλά και ως εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης της ικανότητας του παιδιου ή και του ενήλικα να επεξεργαστεί την αφθονία των αισθητηριακών ερεθισμάτων που προσφέρει από τη φύση του το ζώο.

Μυϊκή Ενδυνάμωση    Οι εργοθεραπευτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία ένα ζώο θεραπευτή επίσης για ναpet therapy 8 βελτιώσουν την λεπτη κινητικότητα των παιδιών , τη λειτουργική χρήση του σώματος τους , τη συγκέντρωση προσοχής, την ανάληψη ευθυνών, για βελτίωση της ισορροπίας για ενδυνάμωση της μυικής δύναμης και καθιερωση ενός υγιους τρόπου ζωής καθώς γενικότερα για ενθάρρυνση της κινητικότητας

Επικοινωνία Και Λεξιλόγιο   Τα ζώα θεραπείας μπορούν πολύ εύκολα να ενσωματωθούν σε κάθε πλευρα της λογοθεραπείας από μαθητές που δεν μιλούν καθόλου εως μαθητές που τραυλίζουν όπως ακόμη και στον αυτισμό. Τα παιδια ή ενήλικες που δεν μιλούν προσπαθούν να με εικόνες με κινήσεις ή και με ηχητικές προσπάθειες να επικοινωνήσουν. Και αυτό έχει αποδειχτεί ότι αυξάνεται όταν συμμετέχει και ο σκύλος ή κάποιο άλλο ζώο στην θεραπεία. Ο σκύλος θεραπευτής αποτελεί ένα κίνητρο για να αυξήσουν τη χρήση του λόγου, τη βλεμματική επαφή προκειμένου να αλληλεπιδράσουν μαζί του. Επίσης σε όσα άτομα είναι σε θεραπεία και υπάρχει λόγος στην επικοινωνία τους ο θεραπευτής σκύλος αποτελει εναυσμα για να βελτιώσουν το λεξιλόγιο τους, τον περιγραφικό τους λόγο, τη δυνατότητα να δημιουργούν αλληλουχίες και να συγκρίνουν και να αντιπαραβάλουν. Επίσης βελτιώνεται η δεκτική γλώσσα.

                      

Διαβάστε επιπλέον πληροφορίες στο άρθρο της κ.Παρίου Αγγελικής

σχετικά με την εξέλιξη του Pet Therapy στην Ελλάδα.

     pet therapy 9
 

 

Επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας
Τηλεφωνικώς Μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας.
τηλεφωνο   electronicform 

 

Ομαδική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

 

Ομάδες ανάλυσης ενηλίκων


Επιθυμία όλων είναι η αγάπη και οι σχέσεις μεταξύ μας να είναι όσο πιο αρμονικές γίνεται. Για πολλούς ενήλικες οι σταθερές σχέσεις δυστυχώς παραμένουν ένα μακρινό όνειρο, οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, οι συναισθηματικές σχέσεις αποτυγχάνουν και τα μέλη μέσα σε μια οικογένεια παραμένουν ξένα μεταξύ τους.

Αλήθεια για ποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι έχουν υγιείς, αναπτυσσόμενες σχέσεις ενώ με άλλους δε συμβαίνει κάτι τέτοιο; Και για ποιο λόγο πολλές φορές η ατομική θεραπεία δεν επαρκεί για να λυθούν θέματα που άπτονται με τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;

ομαδικοτητα

Η ομαδική ανάλυση επικεντρώνεται κυρίως στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η ομαδική ανάλυση ξεκινά με την επίδραση που έχει στην προσωπικότητά σας η αλληλεπίδραση με τους άλλους. Η ανάλυση που γίνεται έχει στόχο να επισημάνει τους τρόπους με τους οποίος γίνεται η επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, τα θέματα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο συζητάτε με τους φίλους και τους γνωστούς σας καθώς και τη συμπεριφορά σας απέναντί τους. Βασικός στόχος είναι να μπορέσετε να κατανοήσετε τη συμπεριφορά σας, ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε και εκτός της ομάδας  τον τρόπο που βιώνετε μέσα σε αυτή. Ουσιαστικά για να μπορέσετε να σταματήσετε αυτό που σας δυσκολεύει στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους θα μεταβληθεί μόλις κατανοήσετε το δικό σας ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι μια βαθιά ανθρώπινη εμπειρία, μέσα από την οποία ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητα μας μέσα στα διάφορα κοινωνικά πλαίσια στα οποία κινούμαστε (οικογένεια, επαγγελματικοί χώροι κ.α) και στις προσωπικές μας σχέσεις.

Σκοπός της ομάδας είομαδική ανάλυση ενηλίκωνναι, διαμέσου της αλληλεπίδρασης των μελών και με την στήριξη του θεραπευτή, να ανοίξουμε τα κανάλια επικοινωνίας με τον εαυτό μας αλλά και με τον εξωτερικό κόσμο, έτσι ώστε να επέλθει η επίλυση συγκρουσιακών θεμάτων στα οποία οφείλονται οι διάφορες ψυχικές ανισορροπίες.

Μέσα από τεχνικές λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, ευνοείται η ελεύθερη και ειλικρινής έκφραση των μελών, μέσα σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Στόχος είναι η ανακάλυψη τρόπων διαχείρισης των σχέσεων και εκδήλωσης συμπεριφορών έτσι ώστε να φέρνουν λιγότερη δυσαρέσκεια και περισσότερη ευχαρίστηση.

Τα θέματα που συζητιούνται μέσα στην ομάδα αυτογνωσίας δεν καθορίζονται από τον συντονιστή, αλλά ανακύπτουν αυθόρμητα από τα ίδια τα μέλη της.


Τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν παρόμοια μαζί τους, και τελικά αισθάνονται ανακούφιση γιατί βλέπουν πως δεν είναι μόνοι τους κι αβοήθητοι με το πρόβλημα που τους απασχολεί.

Η ομάδα μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή νοηματοδότησης, υποστήριξης & δύναμης σε δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει έντονο άγχος και συναισθηματικό αδιέξοδο.

πινακας ζωγραφικης 2Η ανατροφοδότηση που εισπράττει κάποιο άτομο στην ομάδα από τις αντιδράσεις και την ανταπόκριση των υπολοίπων μελών στα ζητήματα που «ανοίγει» κατά την θεραπευτική διαδικασία συνήθως το βοηθάει να συνειδητοποιήσει κάποιες δυσλειτουργικές του στάσεις, ή/και επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη συμπεριφορά του που μπορεί να δυσκολεύουν τις σχέσεις του με τους άλλους.

Επίσης, η ανατροφοδότηση της ομάδας μπορεί να τον/ την βοηθήσει να αλλάξει την οπτική με την οποία βλέπει τα πράγματα, ή/και να υιοθετήσει πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές στάσεις απέναντι στα προβλήματα που τον/ την απασχολούν.

Γενικά, η ομάδα αυτογνωσίας μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ζωντανό εργαστήρι πειραματισμού, όπου τα μέλη μπορούν να δοκιμάζουν με ασφάλεια νέες στάσεις, πεποιθήσεις και συμπεριφορές, πριν τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους, εκτός ομάδος.

Για παράδειγμα μπορούμε να σας δώσουμε κάποια βασικά λάθη που κάνουμε στις καθημερινές μας επαφές με τους άλλους ανθρώπους.

Χειρισμός: Προσπαθείς να δημιουργήσεις μια εικόνα του εαυτού σου προς τους άλλους η οποία να τους έλξει και να προσπαθήσεις μέσω αυτής να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου διάφορα προνόμοια. Έτσι λειτουργείς πολύ μακριά από την πραγματική σου εικόνα και τα προσωπικά σου συναισθήματα.  Αποτέλεσμα βέβαια αυτού είναι να είσαι απόμακρος με τους άλλους.

Υπερβολική Φροντίδα: Ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια προκειμένου να είσαι βοηθητικός προς τους άλλους, αφιερώνοντας τον εαυτό σου στις ανάγκες τους και παραμελώντας τις δικές σου. Στο τέλος θα αισθανεσαι πάντα παρατημένος, με χαμηλή εκτίμηση και φυσικά εξαντλημένος.

Αναζητώντας την αναγνώριση: Συνεχώς ψάχνεις για αναγνώριση από τους άλλους, ψάχνοντας την αγάπη και την αποδοχή από ανθρώπους που ουσιαστικά αρνούνται την προσωπικότητά σου. Εμφανίζεσαι ως άνθρωπος απελπισμένος, άβοήθητος και άπορος. Ενδεχόμενοι φίλοι ή και ερωτικοί σύντροφοι θα απομακρυνθούν σύντομα από κοντά σας.

Αποφεύγοντας τις Διαφωνίες: Αποφεύγεις σταθερά τις διαφωνίες με τους άλλους και δεν τους εκφράζεις την πραγματική σου γνώμη. Φοβάσαι την απόρριψη και αισθάνεσαι πως η παραμικρή διαφωνία θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις σου. Σαν αποτέλεσμα οι άλλοι βαριούνται όταν συμφωνείς με οτιδήποτε λέτε μεταξύ σας. Σύντομα χάνεται ο σεβασμός στην προσωπικότητά σου και οι άλλοι δε θα σε λαμβάνουν σοβαρά.

Σεξουαλική εκδραμάτιση: συνηθίζεις να παραδίνεσαι πολύ εύκολα στους άλλους ή να καλύπτεις πολύ εύκολα τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Στην αρχή μπορεί να αισθάνεσαι πως έχεις το πάνω χέρι, μα καταλήγεις να είσαι το θύμα.

Οι παραπάνω συμπεριφορές προμηνύουν δυσάρεστες καταστάσεις αφού δεν βασίζονται στην αυθεντικότητα της προσωπικότητας. Οι σχέσεις αυτές έχουν βέβαιη ημερομηνία λήξης, και είναι σίγουρο πως δεν θα σε γεμμίσουν με χαρά και αυτοπεποίθηση.


group therapyΠαρακάτω μπορείς να δείς μερικά από τα οφέλη της ομαδικής θεραπείας.

Κοινωνική Αυτοπεποίθηση: Σταματάς κάποιες αρνητικές κοινωνικές συνήθειες που έχεις και ενσωματώνεις ολοένα και καλύτερους τρόπους για να επικοινωνείς με τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό βιώνεις λιγότερο άγχος.

Βελτίωση της επικοινωνίας: Μαθαίνωντας να επικοινωνείς, τα συναισθήματά και οι ανάγκες σου εκφράζονται ολοένα και πιο αποδοτικά. Αποφεύγεις με ευκολία συμπεριφορές που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τις σχέσεις σας.

Ευκολότερος συντονισμός: Μπορείς πολύ πιο εύκολα να συντονιστείς με τους άλλους.  Εξελίσσεσαι σε έναν πολύ καλό ακροατή και μπορείς να εκφράσεις τον εαυτό σου με διάυγεια και ευκρίνεια. Ο κόμος αισθάνεται πολύ άνετα με εσένα ακριβώς γιατί και εσύ αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου.

Συναισθηματική ενδυνάμωση: Η ομαδική ανάλυση σε εκπαιδεύει για να ανοιξεις τις πόρτες σου σε βαθύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις.

Στο χώρο μας πραγματοποιούνται  συνεδρίες ομαδικής ανάλυσης απο  εξειδικευμένους στην ομαδική ανάλυση θεραπευτές. Σε περίπτωση που θα σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε κάποια από τις ομάδες μας επικοινωνήστε ώστε να έρθετε σε άμεση επαφή με τους ειδικούς του χώρου μας.

 

Επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας
Τηλεφωνικώς Μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας.
τηλεφωνο   electronicform 

Ομάδες Θεραπείας Εφήβων

ομαδα εφηβων

''Το Ταξίδι της δικής μου ταυτότητας''

Μία μοναδική Θεραπευτική Ομάδα Εφήβων

 • Πώς μπορώ να έχω καλύτερη σχέση με την οικογένειά μου?
 • Ποιά είναι η εικόνα του εαυτού μου?
 • Γιατί νιώθω τόσο περίεργα κάποιες φορές?
 • Τί μπορώ να κάνω στο σχολείο για να βελτιωθώ?
 • Πώς μπορώ να καλυτερέψω τις σχέσεις μου με τ'άλλα παιδιά?

 Αυτές είναι κάποιες απο τις σκέψεις που απασχολούν τους εφήβους. 

 

συναισθηματα Το δύσκολο ταξίδι της σχολικής και της εφηβικής ηλικίας μπορεί να ολοκληρώνεται, όμως ξεκινάνε άλλοι δρόμοι επαγγελματικοί, συντροφικοί, ερωτικοί. Σε αυτούς τους δρόμους είναι πολύ σημαντικό για το νέο:

 • Να νιώσει ότι έχει συνοδοιπόρους έτσι ώστε:
 • Να έχει μια σταθερή και σύμφωνα με την προσωπικότητα του επαγγελματική σταδιοδρομία.    

       

 • Να βελτιώσει την εικόνα του εαυτού του και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του.

οι σχεσεις των δυο φυλων Μέσω της θεραπευτικής ομάδας ο νέος μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή του,

όπως και να μάθει να εκφράζει τα συναισθήματά του. Επίσης θα μπορέσει να βελτιώσει τις

διαπροσωπικές του σχέσεις καλλιεργώντας παράλληλα τις δεξιότητες επικοινωνίας. Η ομάδα

είναι ένας ασφαλής χώρος για να μπορέσει να εκφράσει τις όποιες ανησυχίες του και να αναλύσει

την καθημερινότητά του, καταφέρνοντας να πάρει τις ορθότερες αποφάσεις στη ζωή του.

Μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει η απόλυτη εχεμύθεια και με συντονιστή     ψυχολόγο – ομαδικό αναλυτή

 

Η ομάδα  συναντιέται κάθε εβδομάδα για 1,5 ώρα.

 

Επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας
Τηλεφωνικώς Μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας.
τηλεφωνο   electronicform 

Αν είσαι έφηβος ηλικίας από 13 - 18 ετών και θέλεις:

omada efivon

 • να επικοινωνήσεις με άλλα άτομα της ηλικίας σου,
 • να δημιουργήσεις,
 • να διασκεδάσεις
 • να γνωρίσεις και άλλα χόμπυ
 • να μοιραστείς με άλλους τις εμπειρίες σου

Τότε είσαι το κατάλληλο άτομο για την ομάδα εφήβων της Ανάδρασης.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας καλέστε μας στα τηλέφωνα του κέντρου ή στείλτε το ενδιαφέρον σας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Για την συμμετοχή σας:


1. Συμπληρώστε την αίτηση και στη συνέχεια στείλτε την μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


2. Καλέστε στα τηλέφωνα 210 4005969, 211 1835104, 22980 92094 και 210 9400493 για επιπλέον πληροφορίες.

Η μέρα και η ώρα των συναντήσεων θα σας ανακοινωθεί μετά την κατάθεση της αίτησης.

Να τονίσουμε πως η εγγραφή σας στην ομάδα μπορεί να γίνει και μετά την έναρξή της το Δεκέμβριο.

 

«Ο έφηβος μοιάζει με έναν αστακό την εποχή που αλλάζει κέλυφος είναι εκτεθειμένος σε όλους τους κινδύνους και έχει την ανάγκη να κατασκευάσει ένα νέο κέλυφος» Frans Dolto

Στόχος της ομάδας: είναι η επεξεργασία των συγκρουσιακών ζητημάτων που κάνουν έντονα την εμφάνιση τους κατά την πολύ σημαντική περίοδο «μεταλλαγής» του παιδιού σε ενήλικα. Προς την πραγματοποίηση αυτού του στόχου, η ομάδα εφήβων, δημιουργεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, ασφάλειας και στήριξης, μέσα στο οποίο οι έφηβοι μπορούν να εκφραστούν πάνω σε θέματα που αναδύονται και τους απασχολούν, με λιγότερο άγχος, ενοχή, ντροπή.

Μέσα από τη λεκτική και μη λεκτική έκφραση δίνονται τα ερεθίσματα έτσι ώστε οι έφηβοι να αποκτήσουν μια πιο συνειδητή επαφή, με το σώμα τους, αλλά και με τον κόσμο των συναισθημάτων τους.

Ο σεβασμός, η αποδοχή, και η απενοχοποίηση, για όλα αυτά είναι το επόμενο βήμα που γίνεται μέσα στην ομάδα.

Παράλληλα στην ομάδα εφήβων δημιουργείται ένα εργαστήρι επεξεργασίας και εμβάθυνσης των διαπροσωπικών σχέσεων και των τεχνικών επικοινωνίας (δυναμική της ομάδας, σχέσεις με συνομηλίκους, οικογένεια, σχολείο.)


Φιλοδοξία της  είναι οι έφηβοι να αποκτήσουν την βάση για την ισορροπημένη δόμηση της ταυτότητας τους κατά την ωρίμανση τους.

 

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων