Θερινά τμήματα σχολικών μαθημάτων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

βουτια στο νερο

   Τον Ιούνιο με τη λήξη των εξετάσεων πολλοί γονείς βρίσκονται στο δίλλημα, να κάνει ή όχι το παιδί τους θερινή προετοιμασία. Από τη μία σκέφτονται ότι θα είναι προετοιμασμένο για τη νέα σχολική χρόνια, από την άλλη όμως φοβούνται ότι θα κουραστεί και δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Το παιδί σίγουρα θα κοπιάσει για όσο διαρκούν τα καλοκαιρινά μαθήματα (4-5 εβδομάδες), αλλά σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα είναι ξεκούραστο λόγω της προετοιμασίας που θα έχει κάνει.

 

   Συγκεκριμένα τα οφέλη των θερινών μαθημάτων είναι τα εξής:χρωατιστο σπιτι

  1. Ο μαθητής – μαθήτρια μελετά, χωρίς το άγχος των σχολικών του υποχρεώσεων οπότε αφοσιώνεται και αφομοιώνει καλύτερα την τρέχουσα ύλη του.
  2. Καλύπτεται σημαντικό μέρος τη ύλης πράγμα που δίνει στο μαθητή – μαθήτρια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
  3. Υπάρχει άνεση χρόνου μέσα στον οποίο μπορούν να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε κενά που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες τάξεις.
  4. Υπάρχει περισσότερος χρόνος για καλύτερες επαναλήψεις.
  5. Δημιουργείται επίσης μεγαλύτερη δυνατότητα για περισσότερα διαγωνίσματα οπότε οι μαθητές μελετούν και επαναλαμβάνουν καλύτερα την ύλη τους και οι καθηγητές τους ελέγχουν καλύτερα την πρόοδό τους.

χρωματιστο ψαρι

 

   Η θερινή προετοιμασία είναι ευεργετική για όλες τις τάξεις, καθώς σε μια χρονική περίοδο 4 – 5 εβδομάδων λύνει απορίες που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες χρονιές και γίνεται μια περιληπτική παρουσίαση της ύλης της επόμενης χρονιάς με απλό και κατανοητό τρόπο ώστε ο μαθητής να έχει μια αναφορά της επερχόμενης ύλης. Στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου όμως αποτελεί βασική προϋπόθεση, ώστε να τελειοποιηθούν οι γνώσεις των μαθητών/τριών για να οδηγηθούν προς την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας μαζί μας
Τηλεφωνικώς Μέσω της ηλεκτρονικής μας φόρμας.
τηλεφωνο   electronicform 

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων