Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 09:22

Θεωρητικές Επιστήμες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
1. Ασκήσεις και σταυρόλεξα έχουν σκοπό να ξαναθυμίσουν στα παιδιά πράγματα που έμαθαν στο σχολείο τους σχετικά με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Παίζοντας, χωρίς σύστημα, χωρίς πλήξη, οι δραστηριότητες αυτές φρεσκάρουν τις γνώσεις των παιδιών με ευχάριστο τρόπο! Προτείνεται για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. game1
   
2. Περιέχει σταυρόλεξα και διάφορες άλλες δραστηριότητες που έχουν σκοπό να ενημερώσουν τους μαθητές για τις καταστροφές που προκαλούνται στο περιβάλλον. Επίσης προτείνει και λύσεις για να μειώσουμε αυτά τα προβλήματα και τρόπους για να προστατευτούμε από μια πιθανή καταστροφή! Προτείνεται σε παιδιά δημοτικού. game2
 
3. Απευθύνεται στα παιδιά γυμνασίου και λυκείου και δημιουργήθηκε για να περνούν οι νέοι δημιουργικά τον ελεύθερό χρόνο τους. Μέσα από quiz, παζλ και ψυχαγωγικά σταυρόλεξα δίνονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από την Ελληνική ιστορία, από την εποχή της επανάστασης μέχρι και σήμερα.

game3

   

4. Quiz σχετικό με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Προτείνεται σε μαθητές λυκείου αλλά και σε ενήλικους, οι οποίοι μπορούν να ελέγξουν ποσό καλά γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους!

game4

   

5. Το παιχνίδι γνώσεων της Ελλάδας είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, με το οποίο μαθητές από όλες τις τάξεις ακόμα και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τον Ελλαδικό χώρο. Επίσης διαθέτει και άλλες δραστηριότητες όπως quiz, σπαζοκεφαλιές και παζλ, με τα οποία οι νέοι μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να περάσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

game5

   

6. Μια ιστοσελίδα στηριγμένη στο σκεπτικό "μάθηση μέσα από το παιχνίδι". Μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια στα οποία οι μαθητές θα μπορούν να μάθουν μέρος της σχολικής τους ύλης παίζοντας! Η σελίδα εμπεριέχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και απευθύνεται σε μαθητές από όλες τις τάξεις.

game6

   

iliada

7. Παιχνίδι συμπλήρωσης κενών για την Ιλιάδα. Αν είσαι μαθητής β΄Γυμνασίου μπορείς να ελέγξεις τις γνώσεις σου και να καλύψεις τα κενά σου. Κατάλληλο και για ενήλικες.

   

tragedy

 

8.Τι είναι η τραγωδία;

Από πού προήλθε;

 

Αν δεν γνωρίζεις, μπορείς να μάθεις μέσα από τα λάθη σου τα πάντα για την τραγωδία και το αρχαίο θέατρο. Αρκεί να απαντήσεις το quiz ακόμα και αν δεν γνωρίζεις τη σωστή απάντηση. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και χρήσιμο για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου.

   

9. Άν Θες να μάθεις τι γνώσεις έχεις στην αρχαία ελληνική γραμματική και συντακτικό μπές στις παρακάτω σελίδες με ασκήσεις.

 

Χρήσιμο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 

1. Τρόποι Σύνδεσης Προτάσεων

2. Χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις

3. Απρόσωπα ρήματα - Απρόσωπες εκφράσεις

4. Συνηρημένα Ρήματα

5. Επιρρηματικές και Ονοματικές Προτάσεις

 

   
 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΕΛΙΔΑΣ:

ΜΑΡΙΑ ΣΕΒΔΑΛΗ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

Διαβάστηκε 1177 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 09:26

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων