Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 06:50

Καίσα - Ποιοτικά Επιτραπέζια Παιχνίδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εταιρεία Κάισσα ιδρύθηκε το 1985 από μια παρέα σκακιστών ως ένα αμιγώς σκακιστικό κατάστημα. Σύντομα επέκτεινε τις δραστηριότητες της και σε άλλες, πρωτοποριακές για την Ελληνική αγορά κατηγορίες παιχνιδιών όπως τα Παιχνίδια με Συλλεκτικές Κάρτες, τα Επιτραπέζια Στρατηγικής & Φαντασίας, τα Παιχνίδια Ρόλων και τα Παιχνίδια με Μινιατούρες.

 

Σήμερα η Κάισσα είναι η κορυφαία Ελληνική εταιρεία στη διανομή των παραπάνω παιχνιδιών, τα οποία παράλληλα υποστηρίζει με ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργανωμένου παιχνιδιού που περιλαμβάνει από εκδηλώσεις επίδειξης και εκμάθησης και φιλικά τουρνουά μέχρι πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κάθε χρόνο η Κάισσα διοργανώνει εκατοντάδες εκδηλώσεις με κορυφαία το Games Fair, την γιορτή των παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε Δεκέμβριο στην Αθήνα, αλλά και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του Magic, του YuGiOh, του WoW κλπ. Οι Έλληνες πρωταθλητές συμμετέχουν στη συνέχεια στα αντίστοιχα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με συχνές διακρίσεις.

Η Κάισσα συνεργάζεται και διανέμει στην Ελλάδα τα παιχνίδια όλων των σημαντικών εταιρειών του χώρου όπως Upper Deck, Wizards of the Coast, Pokemon USA, Ultra Pro, Konami, Fantasy Flight, Games Workshop, AEG, Safari, Gigamic, Eureka και πολλών άλλων, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με τους κορυφαίους σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, μεταφράζοντας στα Ελληνικά μια πλειάδα επιτραπέζιων παιχνιδιών.

 

Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά ένα πολύ μικρό δείγμα απο την πολύ μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που διαθέτει αυτή η εταιρεία

 


kaissaeureka

 

EUREKA ΜΙΝΙ WIRE PUZZLE SET

 

Ένα σετ με πέντε διαφορετικά Wire puzzles. Κάθε wire puzzle αποτελείται από δύο κομμάτια τα οποία πρέπει να χωρίσετε και μετά να ενώσετε ξανά.

 

 

 

 

 

BAMBOLEO

 

kaissabamboleo

Το BAMBOLEO είναι ένα παιχνίδι επιδεξιότητας για όλους όσους είναι - ή νομίζουν ότι είναι - ειδικοί στα παιχνίδια ισορροπίας. 
Ένας επίπεδος δίσκος ισορροπεί πάνω σε μια στήλη. Πάνω του βρίσκονται περίπου 25 ξύλινα κομμάτια. Οι παίκτες  εναλλάσσονται στο να μαζεύουν αυτά τα κομμάτια από το δίσκο, όσο πιο προσεκτικά γίνεται, γιατί κάθε κομμάτι που αφαιρείται κάνει το δίσκο να κινείται και να γέρνει επικίνδυνα.
Το BAMBOLEO θα δοκιμάσει τις ικανότητες σας στην ισορροπία, την αίσθησή της βαρύτητας, και το κουράγιο να παίρνετε ρίσκα. Μην αφήσετε όμως το κουράγιο σας να γίνει απερισκεψία - γιατί το πιο πιθανό είναι να δείτε το δίσκο και τα κομμάτια να πέφτουν με έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ οι συμπαίκτες σας θα σας λένε φυσικά ότι το είχαν προβλέψει...

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για 2-6 παίκτες, ηλικίας 6+. Μέση διάρκεια 10'-20'.

 

 

H ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

kaissaimetakomisi

 

Οι μεταφορές είναι επικερδείς - για αυτόν που τις εκτελεί. Μόνο όμως αν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο φορτηγό. Οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια για να δουν τι φορτία πρέπει να μεταφέρουν. Άλλοτε τα φορτία είναι λίγα και μικρά, άλλοτε πολλά και μεγάλα. Κατόπιν ανοίγονται κάρτες φορτηγών, τα οποία έχουν διαφορετικές χωρητικότητες. Οι παίκτες πρέπει τώρα να αρπάξουν το φορτηγό που τους ενδιαφέρει και να το γεμίσουν με τα φορτία τους. Ό,τι δεν χωρέσει, κοστίσει σε πόντους. Αλλά και αν δεν γεμίσει το φορτηγό χάνονται πόντοι. Ποιος θα είναι ο πιο έξυπνος μεταφορέας;

Ένα πανέξυπνο παιχνίδι με πρωτότυπο θέμα, το οποίο σίγουρα θα σας διασκεδάσει!

Για 2 έως 6 παίκτες, ηλικίας 10+. Μέση διάρκεια 30 λεπτά. Το παιχνίδι είναι στα ελληνικά.

 

 

MENSA - ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΙΔΙΟΦΥΕΣ


Η Mensa είναι μια διεθνής κοινότητα για τους ανθρώπους με υψηλό IQ (δείκτη νοημοσύνης). Αριθμεί πάνω από 100.00 μέλη σε 40 χώρες σε όλοkaissamensa τον κόσμο, και σκοποί της είναι να καλλιεργήσει και προστατεύσει την ανθρώπινη ευφυΐα για το καλό της ανθρωπότητας, να ενθαρρύνει την έρευνα για τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τις χρήσεις της ευφυΐας, και να προσφέρει ένα υψηλής ποιότητας πνευματικό και κοινωνικό περιβάλλον για τα μέλη της.

Με το παιχνίδι αυτό του Reiner Knizia, έχετε μια καλή ευκαιρία να δείτε αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την πνευματική ελίτ των ανθρώπων με υψηλό IQ! Τοποθετείτε πλακίδια πάνω στο ταμπλό, προσπαθώντας τα χρωματιστά σύμβολά τους να σχηματίζουν με τα ήδη κατεβασμένα όσο γίνεται πιο μεγάλες ευθείες. Βαθμολογείτε τις ευθείες αυτές και σημειώνετε την τιμή στο πίνακα βαθμολογίας. Προσοχή όμως! Το χρώμα που βρίσκεται πιο πίσω στο τέλος του παιχνιδιού καθορίζει και το τελικό σας σκορ!

Ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι λογικής και στρατηγικής, από τον μαιτρ των επιτραπέζιων παιχνιδιών Reiner Knizia. Δοκιμάστε το... είναι απλούστατα ιδιοφυές! Για 1-4 παίκτες ηλικίας 10+. Μέση διάρκεια 30-60 λεπτά. Το παιχνίδι είναι στα Ελληνικά.

 

 

 

KATAMINO

 

kaissakatamino

 

Ένα παιχνίδι γρίφων για 1 ή 2 παίκτες, βασισμένο σε μια πολύ απλή αλλά έξυπνη ιδέα: Χρησιμοποιώντας κομμάτια που θυμίζουν Tetris, προσπαθήστε να γεμίσετε το ταμπλό (να κάνετε δηλαδή μια "Penta"). Με τα ίδια κομμάτια μπορείτε να παίξετε και άλλα παιχνίδια, από ένα παιχνίδι στρατηγικής για δυο παίκτες έως ένα παιχνίδι τύπου "Jenga"!!!

 

 

 

Για να απολαύσετε όλη τη γκάμα πρωτότυπων παιχνιδιών της εταιρείας αυτής, μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της που παραθέτουμε παρακάτω και καλή σας διασκέδαση.

 

Πηγή Πληροφοριών: www.kaissagames.com
Διαβάστηκε 3146 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 06:58

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων