Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 11:02

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) έχει ως σκοπό του την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

 

Οργανισμός που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού επιδιώκει, μέσα από πολλές πρωτοβουλίες, θεσμικές παρεμβάσεις και ειδικά προγράμματα, να ενισχύσει συνολικά το βιβλίο και ειδικότερα όλους εκείνους τους απαραίτητους κρίκους της αλυσίδας που συμβάλλουν στη δημιουργία του: συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, επιμελητές, εκδότες, τυπογράφους, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμους, λογοτεχνικούς πράκτορες, κριτικούς και βεβαίως, τους αναγνώστες.


Το ΕΚΕΒΙ δίνει προτεραιότητα:

    στην ενίσχυση της ανάγνωσης στην Ελλάδα
    στην προβολή και προώθηση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό
    στην καταγραφή των φαινομένων του χώρου (Παρατηρητήριο του Βιβλίου)

Το ΕΚΕΒΙ λειτουργεί 40 προγράμματα από το 2004, τα οποία αναπτύσσονται, εξελίσσονται και ανανεώνονται χρόνο με τον χρόνο.

Διαβάστηκε 922 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βιβλία Γ. Τάξεις Λυκείου »

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων