Τί είναι το ψυχόδραμα;

psychodrama2

 

 Το ψυχόδραμα σύμφωνα με τα λόγια του ιδρυτή του είναι ένας τρόπος να ασκηθούμε στην ζωή χωρίς να επιβάλλεται τιμωρία για τα λάθη. Η δράση πραγματοποιείται μέσα σε μία ομάδα η οποία εκδραματίζει ένα τμήμα της ζωής όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια κάποιου μέλους, η ενός θέματος που την απασχολεί. Είναι συνεπώς μια μορφή ψυχοθεραπείας αλλά και ένας τρόπος επεξεργασίας θεμάτων που προκύπτουν σε ένα χώρο όπου συνυπάρχουν άνθρωποι, όπως ένα σχολείο, ένας οργανισμός, ένας τόπος εργασίας

                                                            

 Η Επιθετικότητα στο Σχολικό περιβάλλον

schoolbulling

...και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε

 

                                                              

 

 Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός απο το

παιδαγωγικό ινστιτούτο

και το υπουργείο παιδείας & θρησκευμάτων

 

 

 

 Η αξία της Θεραπείας

 

 

valueoftherapy2

  Με το άρθρο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως προς εσάς τους γονείς αλλά και όσους ευθύνεστε για την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών μας, μια ευθύνη τόσο μεγάλη και σημαντική που θεωρώ χρέος μας να φροντίζουμε ώστε να τους παρέχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Και λέγοντας ότι καλύτερο δεν εννοώ απαραιτήτως και ό,τι ακριβότερο γιατί δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ακριβά αντικείμενα, όσο από συναισθήματα και από ανθρώπους που μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα τους και να τα στηρίξουν απλά και μόνο με την παρουσία τους.

  Ένα από τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια από κάποιο ειδικό επιστήμονα του χώρου μας και μπορεί να αφορά θέματα που άπτονται της ψυχικής τους υγείας, του λόγου, μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων δυσκολιών που τυχόν αντιμετωπίζουν, είναι το καυτό θέμα που αφορά την αμοιβή του θεραπευτή και την αξία της θεραπείας. Και ο λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί απασχολεί πολλούς γονείς, και λογικό το βρίσκω, και επιθυμώ με τη σειρά μου να δώσω την προσωπική μου θέση στην προσωπική σας κρίση.

read more buttons

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

   Καλωσόρισμα  
     

 

Ψυχολογία

 

Όταν το παιδί σας διαφέρει απο τα υπόλοιπα παιδιά.

Καυγάδες σε ημερήσια διάταξη Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.                        
 friends  quarrel 2  intuition

    Το να είσαι ο πιο κοντός στην τάξη ή το αντίθετο, να περνάς ολους τους συμμθητές σου δύο κεφάλια, το να είσαι είτε ο πιο χοντρός είτε ο πιο αδύνατος... Όλες αυτές οι διαφορές δεν είναι εύκολες για να επιβιώσει ένα παδί. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να το βοηθήσουμε να αισθάνεται καλά παρόλα αυτά.

   Κάποτε μιλούσατε για τα πάντα, συζητούσατε τα πάντα. Έστω κι αν εξοργιζόσασταν. Μιλούσατε για πολιτική, κινηματογράφο, φαγητό, σεξ, φίλους, δουλειές... Τώρα που ήρθε το παιδί, η εποχή των επικών μαχών (και των παθιασμένων συμφιλιώσεων) χάθηκε οριστικά. Τώρα, αρπάζεστε μόνο για το παιδί. Πώς καταντήσατε έτσι και πώς θα το ξεπεράσετε;    Θέλουμε να κάνουμε πάντα το σωστό για τα παιδιά μας. Πολύτιμος «οδηγός» μας από την πρώτη στιγμή και καθώς το παιδί μας μεγαλώνει είναι το ένστικτό μας. Γι’ αυτό και πρέπει να το «ακούμε». Φυσικά και θα κάνουμε λάθη. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αποτυχίες μας «ακονίζουν» τη διαίσθησή μας, μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζουμε καλύτερα το παιδί μας και τον εαυτό μας κι αναπτύσσουν την αίσθηση μας του τι είναι καλό για το παιδί μας και τι όχι.
       
   Λογοθεραπεία & Εργοθεραπεία