Μουσικοκινητική Αγωγή

«Η μουσική και ο ρυθμός βρίσκουν το δρόμο τους
προς τα πιο απόκρυφα μέρη της ψυχής».

                                                                                                                                       Πλάτων

    μουσικοκινητικη αγωγηΟ σκοπός της Μουσικοκινητικής αγωγής είναι τα παιδιά να βιώσουν μέσα από το σώμα και την κίνηση, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κ.λ.π

    Τα παιδιά ευαισθητοποιούνται μουσικά και έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές όπως ρυθμός, χορός, χώρος, κίνηση.

    Επιστρατεύεται το σώμα, το πνεύμα & η ψυχή και αναπτύσσεσαι η αυτοπειθαρχία και η δημιουργική έκφραση τα των παιδιών.

    Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, το μουσικα οργανα τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις.

    Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική.

    Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

    Κάποια από τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι: το ντέφι, το ξυλόφωνο, οι μαράκες, τα τυμπανάκια , τα τριγωνάκια κ.λ.π, καθώς και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

    μουσικοθεραπεια Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών έως και 7-8 ετών, τα οποία έχουν διάθεση για χορό και μουσικές γνώσεις.

   Συντονίστρια της Ομάδας είναι η κα Κανελλοπούλου Τίνα, η οποία και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Μουσική (θεωρητικά & πρακτικά), ενώ επίσης έχει δουλέψει σεμιναριακά στο κομμάτι της μουσικής μορφολογίας της μουσικοκινητικής & του θεατρικού παιχνιδιού.

   Παράλληλα με με την κυρία Κανελλοπούλου την ομάδα θα συνδιοργανώνει η Λογοθεραπεύτρια κα Χαρμαντά Χρυσάνθη η οποία είναι επίσημο μέλλος του Συλλόγου Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε παιδιά. Η παρουσία της  θα βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι της Λογοθεραπείας και μέσω ειδικών ασκήσεων θα βοηθά παιδιά που δυσκολεύονται στο λόγο και την ομιλία τους.

Οι εγγραφές για την ομάδα μας μπορούν να γίνουν καθόλη τη διάρκεια του έτους ενώ να σας ενημερώσουμε συναντιόμαστε 1 φορά κάθε εβδομάδα για μιάμισι ώρα.

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη δραστηριότητά μας.

 

electronicform

bannertelephone final

                                                                                                                                                

Φωτογραφίες του χώρου μας

 Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Μαθημάτων και Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Λογοθεραπείας και Ομάδων Παιδιών  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων και Εφήβων  Αίθουσα Υποδοχής
           
 Αίθουσα Ειδικής Αγωγής  Αίθουσα Ομάδων Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων  Αίθουσα Λογοθεραπείας  Αίθουσα Υποδοχής  Αίθουσα Εργοθεραπείας  Αίθουσα Μαθημάτων Εφήβων